Kategoriler
3D Haberler

3D Yazıcı | 3D Printer Nedir ?

3D yazıcılar günümüzde en çok rağbet gören ve popülaritesini koruyan cihazlardan biri olmaktadır. Tasarım konusunda birçok farklı projeyi hayata getirme aşamasında oldukça yararlı çalışmaları bulunmaktadır. Genel tabiriyle bakacak olursak sanal ortamda kişinin tasarlamış olduğu üç boyutlu formları katı bir şekilde somut nesneler haline dönüştürebilme imkanı bulunduran makinelerdir. Bu cihazlar ile birçok farklı tasarım üretebilir ve hatta bu tasarımları istediğiniz şekillerde satabilirsiniz. Günümüzde kullanmış olduğumuz pek çok eşya veya ürünler bu cihazlar sayesinde ortaya çıkmaktadır. Teknolojik ve hassas bir ürün olduğu için korunmaya da gerek duymaktadır. 3D House Box firmasında bulabileceğiniz birçok kılıf koruması mevcut halde bulunmaktadır. Herhangi bir su, toz veya nem gibi sorunları cihazınıza yansıtmadan muhafaza etmektedir. Daha sorunsuz kullanımlar gerçekleştirmek açısından fayda sağlayacaktır.

Özellikle ölçüsü ayarlanabilir olduğundan dolayı her cihaza uygun şekillerde form sağlayacaktır. Bunun yanı sıra yazıcı cihazlarınız ile istediğiniz türdeki tasarımlarınızı prototip haline getirebilirsiniz. Kendiniz çizip oluşturduğunuz fikirlerinizi somut bir nesne haline dönüştürmenize imkan tanımaktadır. Kısacası bu cihazlar ile yapabilecek olduklarınızın sınırı bulunmamaktadır. Kendi küçük işletmeniz için ürünler oluşturarak piyasaya sunabilirsiniz. Veya şahsi amaçlar olarak kullanarak kendi evinizde dekoratif amaçlı ürünler oluşturabilirsiniz. 3D Yazıcı ABS kabini sayesinde de her zaman güvenli şekillerde koruyarak uzun ömürlü bir hale getirebilirsiniz. Bir dağ evi görünümünde tasarıma sahip olan kılıfı sayesinde kullanım haline geçtiğinizde güzel bir görüntü elde etmiş olursunuz. Creality Ender 3 | Creality Ender 3 V2 | Creality Ender 3 Pro | Creality Cr-6 Se | Two Trees Bluer | Two Trees Bluer V3 vb. modellerde ABS baskılarınızı güvenle yapabilirsiniz.

3D Yazıcılar Nasıl Çalışır ?

Aklınıza gelebilecek her türlü fikrin sanal ortam içerisinde gerçeğe dönüşmesini sağlayan aygıtlar olmaktadır. Üstelik bunu yaparken geniş bir yelpaze etrafında ürün çeşitliliği bulundurmaktadır. Siz düşünün gerisini yazıcınıza bırakın. Belirli bir süre bekledikten sonra ürününüzün hayata gelişini izleyebilirsiniz. Ender 3 modellerinde dışarıda kalan parçaları bile kapsayan 3D Yazıcı Kılıfı aracılığıyla zarar görmeden uzun ömürlü yararlanabilirsiniz. 3D yazıcı yapmış olduğunuz (CAD) çizimlerini gerçek hayatta yararlanabilmeniz açısından katı nesneler haline getirmektedir. Bilgisayarınız üzerinden oluşturmuş olduğunuz verileri tamamen somut nesneler haline getirmektedir. Fabrikalarda veya birçok imalat merkezlerinde üretilmesi zor ve uğraş gerektiren parçaları rahatlıkla üretebilmesini desteklemektedir.

Oldukça faydalı ve zahmetsiz bir kullanım sunması yönünden en çok tercih edilen alanlardan birisi olmaktadır. Ürün oluşturmak için yapmanız gereken ilk işlem sanal ortam içerisinde bir tasarım verisi hayata geçirmek olacaktır. Oluşturmuş olduğunuz parçalar veya ürünler genellikle STL uzantılı dosyalar olarak kaydedilip yazıcının kontrol programına iletilir. Daha sonra model cihaz içerisinde parçalara ayrılarak katman şeklinde ‘G kodu’ dosyası oluşturulmaya başlanır. Oluşturmuş olduğunuz ‘G kodu’ uzantılı dosya yazıcı içerisine hafıza kartı yardımı ile aktarılır. Bir süre sonra cihaz verilen komut ile baskı işlemine başlayacaktır. Aşamalar katman olarak üst üste, tasarlanacak olan modelin geçmesiyle oluşacaktır. Bu katmanların oluşması için birbirinden farklı yöntemler bulunmaktadır. Plastik ergitme, lazer sinterleme veya sterolitografi gibi olmaktadır.

Kategoriler
3D Haberler

3D Yazıcı Teknolojisi

Artan üretim piyasasında en yaygın olarak kullanılan teknolojilerden birisi 3D Yazıcı modelleri olmaktadır. Popüler bir halde kullanılan bu teknik sayesinde üretim yolları daha hızlı ve zahmetsiz yollardan tamamlanmaktadır. Ayrıca 3d abs baskı kabini kullanarak ABS baskı ile daha sağlam çalışmalar da yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz tasarımları gerçek dünyaya aktararak katı cisimler haline rahatlıkla getirmektedir. Birçok farklı alanda kullanılmasından ötürü en çok tercih edilen seçeneklerden biri olmaktadır. Endüstriyel ve ev tipi olarak iki farklı alanda hizmet halinde kullanılmaktadır. Her türlü kullanımlarda koruma muhafazası yardımcı olacaktır. Bu noktada 3 boyutlu aygıtlarınızda kullanabileceğiniz Yazıcı Kılıfı temin etmek işlerinizi oldukça kolay bir hale getirecektir. Herhangi bir sorun oluşmadan rahatlıkla tasarımlarınızı cihaz üzerinden kullanmaya devam etmiş olursunuz. 

Cihazın sağladığı imkanlardan birisi karmaşık nesneleri kolaylıkla üretmenizi desteklemesi olmaktadır. Fabrika ortamlarında kullanılan cihazların aksine masaüstü 3 boyutlu yazıcı cihazları hem küçük hem de ucuz yollu kullanıma imkan tanımaktadır. Bu cihazlar ile aklınıza gelebilecek her türlü tasarımı ve ürünü oluşturmak kolaylıkla sağlanır. Masanızın ayağı mı kırıldı? hemen cihazınızı kullanarak yeni bir ayak prototipi oluşturabilirsiniz. Veya kendinize bir oyuncak mı tasarlamak istiyorsunuz ? Zaman kaybetmeden tasarımını oluşturarak cihaza girdikten sonra ürününüzün oluştuğunu görebilirsiniz. Siz düşünün tasarlayın ve verileri yazıcıya aktarın gerisini ona bırakın. En hızlı ve titiz bir şekilde modelleme yaparak uğraş gerektirmeden kullanmanızı desteklemektedir.

3D Yazıcıda Bulunan Parçalar

Bir 3 boyutlu yazıcıda genel olarak bulunmakta olan parça ve malzemeler şöyle sıralayabiliriz;

Sigma Profiller (3D yazıcı cihazının iskeletini oluşturan malzemedir)

Şase (Alüminyum veya pleksiglas)

Rulmanlar

Kaplinler ve Miller

Kayışlar ve Kasnaklar

Somun, cıvata vb malzemeler

Step Motorlar (X, Y, Z hareketlerini ve Extruder’ın itiş hareketini gerçekleştirmesi için gerekli malzemedir

Fanlar (Hava sirkülasyonu açısından işlev görür)

Termistör (Isıyı ölçen malzeme)

Isıtıcı (Filamentin gerekli ve uygun ısıya ulaşmasını destekleyen parça)

Sıcak Tabla (Baskı midellemesinin yapıldığı zemin parçası)

Extruder (Baskının oluşması için filamentin eritilip, itilerek nozzle ucuna aktarıldığı bölge)

Nozzle (Sıcak filamentin baskı işleminde çıktığı noktadır)

Limit Switch (Endstop, durdurucu. Hareket işlemi bu anahtar üzerinden yapılır)

Güç Kaynağı (Yazıcıya enerji veren parça)

Anakart (Cihazdaki elektronik işlem hareketlerinin gerçekleştiği parça)

LCD Ekran ve Filament

3D Yazıcılar Maliyetli Mi ?

En çok merak edilen konulardan birisi de yazıcı cihazlarının fiyatları olmaktadır. Oldukça hassas ve kolay üretim desteği sunmakta olan modellerin fiyatları tercih edeceğiniz tipe göre değişiklik gösterecektir. Endüstriyel veya ev tipi modellerinde fiyatlar farklılık gösterecektir. Genel bir ortalama verilmesi gerekirse 3.000 tl ile 50.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Cihazlarınıza ekstra olarak koruma alarak uzun ömürlü bir hale getirebilirsiniz. 3D House Box firmasından her türlü modele ait ürünler bulabilirsiniz. Ender 3 ve Two Trees Bluner modellerinde ABS baskı için kullanabileceğiniz 3D Yazıcı Kabini seçenekleri de mevcut durumdadır.

Kategoriler
3D Haberler

3D Yazıcı Avantajları

Üretim ve tasarım firmalarında oluşan rekabet ortamı daha işlevsel nitelikte çalışma sunan cihazları ortaya çıkartmaktadır. Bu dolayısıyla sadece sanal ortamdan çizim yaparak gerçek hayata uyarlayabileceğiniz makineler mevcut hale gelmiştir. Bu sayede fazla malzeme kullanımının önüne geçerek yüksek oranda tasarım ve imalat yapabilmek gerçekleşmektedir. Kaliteli çok sayıda ürün tasarımı yaparak faydalarını sürdürmektedir. Hasar görmeye müsait cihazlar olduğundan ötürü koruma gerektirmektedir. Bu noktada 3D House Box firmasından Ender 3 ABS Kabini ve uyumlu modellerin kılıflarını satın alabilirsiniz. Her cihaza uyumlu şekillerde ölçülebilir ayar bulundurması yönünden en çok tercih edilen platformlardan biri olmaktadır.

Cihazlarınızı her türlü sorunlara karşı koruyarak uzun ömürlü bir hale getirecektir. Sıvı teması nem rutubet veya oluşabilecek darbelere karşı koruma sağlayacaktır. Bu sayede yazıcılarınızı daha elverişli bir konumda kullanım haline geçebilirsiniz. Pek çok alanda kullanım sağlaması açısından en çok tercih edilen ürünlerden biri olmaktadır. Aklınıza gelip tasarıma döktüğünüz bir fikri gerçeğe dönüştürmek için kullanım yapabilirsiniz. Veya pek çok sektörde kullanılarak olayların seyrini değiştirme yönünde bulunmaktadır. Arkeoloji ve mimarlık bölümünde de kullanımı sağlanmaktadır.

3D Yazıcıların Kullanım Alanları

Pek çok alanda kullanılmasının yanı sıra yazıcı modelleri farklı çeşitlerde de olabilmektedir. Daha az maliyet ve parça kullanımı sağladığından ötürü en çok tercih edilen yöntemlerden biri olmaktadır. Üretim konusunda oldukça yüksek sayılarda ürünleri elde etmenizi sağlaması yönünden firmaların rahatlıkla kullanımını desteklemektedir. Oldukça Hızlı ve seri üretim yapması yönünden zahmetsiz parçaları kolaylıkla oluşturmaktadır. Bu derece önemli işler yapabilen bir cihazın korunması da elbette gerekecektir. Bu noktada cihazınıza 3D ABS Baskı Kılıfı temin ederek rahatlıkla her türlü sorun ortadan kaldırabilirsiniz. Bu cihazlar ile yapabileceklerinizin sınırı kesinlikle bulunmamaktadır. Ev dekorasyonu hediyelik eşya oyuncaklar ürün prototip yapma ve daha birçok avantajı bulundurmaktadır. Örneğin gündelik yaşamda kullanmış olduğunuz bir masanın ayağında oluşabilecek düşük uzunluk sorunlarında rahatlıkla yazıcılardan ayak aparatı basabilirsiniz. Ölçüleri alarak hızlı bir şekilde cihazınıza dosya olarak aktarımını sağladıktan sonra basma işlemi başlayacaktır.

Buna ek olarak birçok imalat firması çikolata baskısı yapabilen 3 boyutlu yazıcılar tekniğini bile kullanmaktadır. Gelişen dünyada bu oldukça hızla ilerleyen bir gıda sektörü olmaktadır. Basım işlemleri tamamen kişinin veya sektörlerin ihtiyaçları veya pazarlama teknikleri doğrultusunda farklılık göstermektedir. Oluşan çeşitlilik etrafında yazıcılar ile her türlü kolaylık da sağlanmaktadır. Bu teknolojiyi kullanarak birçok giyilebilir teknoloji ve tekstil malzemeleri de ortaya çıkmaktadır. NASA astronotları araçlarına koymuş oldukları cihazlar ile gerekli olan materyalleri uzayda bile basabilmektedir. Birçok farklı alanda kullanım haline geldiği gibi sağlık sektöründe, kıyafetlerde, optik ve günlük yaşam gibi ortamlarda da bu teknolojiden faydalanılmaktadır. Oluşturmuş olduğu kolaylık sayesinde satışları da aynı doğrultuda yüksek oranlarda bulunmaktadır. Ender 3 modelinde bile dışarıda kalacak olan parçaları muhafaza etme açısından kullanmanız için rahatlıkla ABS Baskı Kabini kullanımı teşvik edilmektedir.

Kategoriler
3D Haberler

3D Yazıcı Çeşitleri Nelerdir ?

Pek çok alanda kullanılmakta olan cihazlar sayesinde birçok farklı tasarımları gerçek hayata dönüştürebilmek mümkün hale gelmiştir. Çalışma prensipleri olarak hemen hemen hepsi aynı şekilde hizmet vermektedir. Fakat çeşitli alanlarda farklı tip modelleri de görmeniz mümkün haldedir.Bunun sebeplerinden birisi kullanacak olan maddenin ve üretilecek olan modelin farklı tipte oluşudur. Fakat genelde hepsi temel olarak katmanlı imalat tekniği ile çalışmaktadır. Yani tasarladığınız bir ürünü cihaza çizim olarak ekleyip baskı işlemine başladığınızda modelleme süreci üst üste eklenme ve katman halinde oluşacaktır. Ender 3 ve Two Trees  modellerinde ABS baskıda üstün performans almak için Ender 3D ABS Baskı Kabini kullanınız.

Üst üste gelen parçalar bir bütünü oluşturarak istediğiniz modeli size sağlayacaktır. Baskı işleminde katman tekniğini kullanmak yazıcı modellerinin farklı çeşitlerinin olmasını sağlamaktadır. Uzun ömürlü bir kullanım sağlamak için 3D House Box üzerinden koruma seçeneklerine göz atabilirsiniz. Günlük hayatta evinizde, ev tipi olarak kullandığınız yazıcılar ile endüstriyel ortamlarda kullanılan yazıcılar arasındaki farklar da bu sebeple ortaya çıkmaktadır. Şimdi bu farklılıklarının temel sebeplerini açık bir şekilde inceleyelim.

Sterolithography (SLA) Teknolojisi

En eski uygulanan teknik olduğu halde günümüz teknolojisinde hala rahatlıkla kullanılmaktadır. Bu teknikte aşamalar SLA teknolojisini bulunduran yazıcılar üzerinde akışkan foto polimer (Özel bir plastik maddesi) hammaddesinin işlenmesi ile katı hale dönüşerek baskı yapılmaktadır. Kullanılan hammadde yarı akışkan bir form haline geldikten sonra eritilerek katman oluşması sağlanıyor. Bu işlemden sonra meydana gelen katmanlar bilgisayar kontrolü altındaki ultraviyole ışınlar tarafından tam ve bütün bir yapı haline getiriliyor. Oluşturulacak olan her katman için bu işlem tekrar edilip baskı işleminin sonunda 3 boyutlu ve katı bir yapıdaki model prototipi ortaya çıkarılıyor. Bu cihaz üzerinde yapılan her işlem oldukça hızlı ve detaylı bir şekilde gerçekleşir. Cihazların uzun ömürlü olması açısından da Two Trees ABS Baskı Kabini kullanılması önerilmektedir.

Digital Light Processing (DLP) Teknolojisi

Bu işlem tekniği sla tekniği ile birçok ortak noktaya sahip şekilde işlem görmektedir. Her iki kullanılan teknikte de baskı çeşitleri akışkan polimer maddeleri ile gerçekleşerek baskı yapılırken ışık enerjisinden faydalanmaktadır. Bu sebepten ötürü iki teknikte de benzer özellikler görüldüğü olmaktadır. Kullanılan akışkan polimer maddeleri sektör arasında reçine diye de bilinmektedir. DLP teknolojisinde ışık özel bir projektör yardımı ile sağlandığı gibi SLA teknolojisinde daha çok ışık lazer yardımı ile elde edilmektedir. DLP teknolojisinde kullanılan teknik modellemesinde işlemler hızlı bir şekilde oluşturularak temiz ve detaylı baskı ürünleri elde edilmektedir.

Fused Deposition Modelling (FDM) Teknolojisi

FDM açılım olarak birleştirmeli yığma ile modelleme biçimi olmaktadır. Masaüstü olarak kullanılan 3 boyutlu baskı modellemelerinde en yaygın kullanılan tekniklerden birisidir. Baskı işlemine başlamadan önce yazıcı içerisine 3 boyutlu model verileri aktarılır.
Aktarılan veriler okunarak işlem başlatılır. Isıtılarak eritilen plastik x ve y koordinatlarında basılmaya başlar. Cihazın taban bölümünden başlayıp z koordinatı boyunca katmanlar halinde devam eder. Üst üste aktarılan katman modellemesi birleştirilip katı bir form elde edilir.

Kategoriler
3D Haberler

3D Yazıcıların Avantajları ve Kullanım Alanları

Günden güne üretim ve tasarım konuları birbirine geçerek daha basit adımlar halinde cihazlar ortaya çıkmaktadır. Bu sayede sadece bilgisayar ortamından oluşturacak olduğunuz fikirlerinizi sanal ortamdan gerçek dünyaya uyarlayabilmeniz mümkün olacaktır. Birçok farklı endüstriyel ortamda üretimi gerçekleşecek parçaların kolaylıkla ve hızlı bir şekilde imal edildiğini görebilirsiniz. Herhangi bir zahmet gerektirmeden basit adımlar halinde teknolojik kaynaklardan faydalanarak yeni ürünler oluşturmak mümkün bir haldedir. Bunları gerçekleştirirken 3 boyutlu yazıcı cihazları kullanılmaktadır. Oldukça hassas ve bir o kadar da işlevli cihazlar olduğundan ötürü bozulmaya açık bir konumdadır. Bu doğrultuda 3D House Box firması cihazlarınızda Creality ABS baskı kabini ile koruma sağlayacak fikirleri bulundurmaktadır. Bu sayede sorunsuz bir şekilde kullanım elde etmiş olursunuz.

Genel bir tanım verecek olursak dijital ve sanal ortamlar içerisinde hazırlanan 3 boyutlu çizimlerden oluşarak katı maddeler haline gelme sürecini başlatmaktadır. Bu işlemi gerçekleştirirken katman katman maddelerin üst üste geçmesi metodunu kullanmaktadır. Üretecek olduğunuz ürüne siz karar verip istediğiniz seçeneği belirlemeniz açık bir haldedir. Yani yazıcı cihazları sayesinde istediğiniz her şeyi üretebilmeniz mümkündür. Aparat modelleri, Mobilyalar, Ek parçalar, Oyuncak modelleri, Protezler ve birçok çeşitliliği bulundurmaktadır. Üretim yapmadan önce bir tasarım oluşturmanız gerekecektir. Bu tasarımı yaparken kişisel bilgisayarlarınızı kullanarak CAD çizimleri yapabilirsiniz. Oluşturduğunuz çizim modellerini yazıcının kontrol programına aktarmanız gerekecektir. Daha sonra bir ‘G kodu’ dosyası oluşturulup hafıza kartı içerisine eklenir. Hafıza kartı yazıcı içerisine yerleştirilerek işlem başlatılır. Günlük hayatta kolayca kullanabildiğiniz gibi birçok üretim firmaları da yazıcı modellerinden yararlanmaktadır. Hatta gün içerisinde kullanmış olduğunuz ürünlerin çoğu yazıcı cihazlarından çıkan imalat ürünleridir.

3D Yazıcı Çalışma Prensibi

Tasarımlarınızın katı maddeler haline gelebilmesi açısından katman katman olarak üst üste modelleme yapmaktadır. Bir ürün oluşturmak istediğinizde ilk önce yapacak olduğunuz şey bilgisayar verisi oluşturmak olacaktır. Gerçekleştirilecek olan parça veya parçaların tasarımı veya 3 boyutlu tasarım tarama sistemi yardımıyla aktarım sağlanır. STL uzantılı bir dosya olarak kaydettikten sonra yazıcının içerisine aktarımı sağlanır. Dosya hafıza kartına eklenip cihazı aktarıldıktan sonra baskı işlemi başlayacaktır. Üst üste serilme yöntemi ile katmanlar halinde oluşum başlayacaktır. Katmanların oluşması için kullanılan birçok yöntem çeşidi bulunmaktadır. Bunlar Lazer sinterleme, Plastik ergitme ve Sterolitografi olmaktadır.

Bunun yanı sıra 3 boyutlu yazıcı modellerinin Kartezyen yazıcı, Delta yazıcı ve Core xy gibi çeşitleri de kullanılmaktadır. Bu gibi modellerin her biri koruma muhafazası ve ABS baskı yapabilmek için kabin gerektiği için 3D ABS Yazıcı Kabini kullanılması faydalı olacaktır. Herhangi bir sorun oluşmasını önleyerek daha uzun ömürlü cihazların çalışma prensibini devam ettirecektir. Ender 3 modellerinde bile dışarıda kalan parçaları koruma altına alarak oluşacak olan darbelerin önüne geçmektedir. Yazıcı Kılıfı her zaman üstün güvenirlik sağlayarak sorunsuz işlemleri gerçekleştirmenizi destekleyecektir.

Kategoriler
3D Haberler

3D Yazıcı Nedir ? Kullanım alanları Nelerdir ?

Gelişen teknolojik dünyanın getirmiş olduğu yeniliklerden birisi de fikirlerinizi gerçeğe dönüştürebilmek açısından hizmet veren yazıcılar olmaktadır. Son derece kolay kullanımlı ve hızlı bir şekilde istediğinizi gerçekleştiren cihazlardır. Tarihte ilk olarak Charless Hull aracılığı ile 1984 yılında ortaya çıkmış bir teknolojidir. Daha sonra 1986 yıllarında kurulan 3D Systems adlı şirket ile sektör olarak adını duyurmuştur. İlerleyen yıllarda teknoloji birçok insan tarafından popüler hale gelerek Amerika’da ilk renkli baskı örnekleri oluşmuştur. RepRap adındaki proje kapsamında 2005 ve 2007 yılları arasında kendi parçalarını bile prototip haline getirebilen cihazlar ile çok daha popüler bir hale gelmiştir. Genel olarak dijital bir ortamda tasarlanan dosyaların cihaz yardımı ile 3 boyutlu katı maddeler haline getirilmesi işlemidir. ABS 3D Yazıcı Baskı Kabini

Çalışma mantığı olarak tasarlanmış olarak sunulan modelin katman biçiminde üst üste getirilerek oluşturulması biçimidir. İşlenen her bir katman oluşacak olan nesnenin ince şekillerde dilimlenmiş yatay modelleri olarak görülmektedir. Oldukça hassas cihazlar olduğundan ötürü korunması da gerekmektedir. 3D House Box bu doğrultuda birçok koruyucu kılıf geliştirerek müşterilerin faydalanmasını sağlamaktadır. Her türlü sorunu ortadan kaldırarak uzun ömürlü cihazlar haline getirmektedir. Sıvı temasını tamamen önleyerek oluşabilecek problemlerin önüne geçmektedir. Sıvı, nem veya gelebilecek darbelere karşı koruma sağlayarak sağlam biçimlerde devamlılığını korumaktadır. Cihazlarınızın oldukça dayanıklı biçimlerde muhafaza ederek işlerinizi rahat biçimde gerçekleştirmenize imkan tanımaktadır.

3D Yazıcılar Nerede Kullanılır?

Teknolojik anlamda gelişen dünya içerisinde her türlü imalat ve ithalat ürünleri kullanılmaktadır. Bunlardan en çok göz önünde olanı ve dikkat çekeni elbette ki 3D yazıcı cihazları olmaktadır. Genel anlamda fikirlerinizi tasarımlarınızı ve projelerinizi gerçeğe dönüştürmek açısından kolaylık sunmaktadır. Basit adımlar halinde modelleme yaparak kolaylıkla somut maddeler haline getirebilme imkanınız bulunmaktadır. Bunun yanında hemen hemen her türlü alanda rahatlıkla kullanılan ürünler ortaya çıkartmaktadır. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz;
Diş hekimliği etrafındaki birçok alanda.
Gözlük ve optik firmasındaki alanlarda.
Mimari ölçekli model ve maket ihtiyaçlarında.
Protez ve yedek parça aygıtlarında.
Film ve sinema endüstrisi.
Paleontoloji alanında bulunan fosillerin yeniden inşası.
Her türlü tasarım ürünleri (Lamba, Oyuncak, Mobilya, Aparat)
Arkeoloji alanında bulunan antik eserlerin kopyalanması işleminde.
Polisiye alanında adli patolojide kemik ve vücut parçalarının yeniden yapılandırılması alanında.

3D Yazıcı Endüstrisi

Hemen hemen her alanda kullanıma yatkın olan cihazlar çoğunluğu endüstri alanını kapsamaktadır. Hızlı bir şekilde üretim yapma hedefi olan firmalar rahatlıkla bu cihazları kullanmaktadır. Ender 3 modelinde dışarıda kalan parçaları bile örtebilecek Yazıcı Kılıfı temin edilmektedir. Bu sayede üretim aşamasında herhangi bir sorun yaşamadan uzun ömürlü olarak devam etmektedir. 3D Yazıcı modellerinde en çok sorun teşkil edecek durumlardan birisi sıvı teması olmaktadır. ABS 3D Kılıfı satın alarak bu probleminde rahatlıkla önüne geçebilirsiniz.