3D Yazıcı Teknolojisi

3 Haziran 2022

Artan üretim piyasasında en yaygın olarak kullanılan teknolojilerden birisi 3D Yazıcı modelleri olmaktadır. Popüler bir halde kullanılan bu teknik sayesinde üretim yolları daha hızlı ve zahmetsiz yollardan tamamlanmaktadır. Ayrıca 3d abs baskı kabini kullanarak ABS baskı ile daha sağlam çalışmalar da yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz tasarımları gerçek dünyaya aktararak katı cisimler haline rahatlıkla getirmektedir. Birçok farklı alanda kullanılmasından ötürü en çok tercih edilen seçeneklerden biri olmaktadır. Endüstriyel ve ev tipi olarak iki farklı alanda hizmet halinde kullanılmaktadır. Her türlü kullanımlarda koruma muhafazası yardımcı olacaktır. Bu noktada 3 boyutlu aygıtlarınızda kullanabileceğiniz Yazıcı Kılıfı temin etmek işlerinizi oldukça kolay bir hale getirecektir. Herhangi bir sorun oluşmadan rahatlıkla tasarımlarınızı cihaz üzerinden kullanmaya devam etmiş olursunuz. 

Cihazın sağladığı imkanlardan birisi karmaşık nesneleri kolaylıkla üretmenizi desteklemesi olmaktadır. Fabrika ortamlarında kullanılan cihazların aksine masaüstü 3 boyutlu yazıcı cihazları hem küçük hem de ucuz yollu kullanıma imkan tanımaktadır. Bu cihazlar ile aklınıza gelebilecek her türlü tasarımı ve ürünü oluşturmak kolaylıkla sağlanır. Masanızın ayağı mı kırıldı? hemen cihazınızı kullanarak yeni bir ayak prototipi oluşturabilirsiniz. Veya kendinize bir oyuncak mı tasarlamak istiyorsunuz ? Zaman kaybetmeden tasarımını oluşturarak cihaza girdikten sonra ürününüzün oluştuğunu görebilirsiniz. Siz düşünün tasarlayın ve verileri yazıcıya aktarın gerisini ona bırakın. En hızlı ve titiz bir şekilde modelleme yaparak uğraş gerektirmeden kullanmanızı desteklemektedir.

3D Yazıcıda Bulunan Parçalar

Bir 3 boyutlu yazıcıda genel olarak bulunmakta olan parça ve malzemeler şöyle sıralayabiliriz;

Sigma Profiller (3D yazıcı cihazının iskeletini oluşturan malzemedir)

Şase (Alüminyum veya pleksiglas)

Rulmanlar

Kaplinler ve Miller

Kayışlar ve Kasnaklar

Somun, cıvata vb malzemeler

Step Motorlar (X, Y, Z hareketlerini ve Extruder’ın itiş hareketini gerçekleştirmesi için gerekli malzemedir

Fanlar (Hava sirkülasyonu açısından işlev görür)

Termistör (Isıyı ölçen malzeme)

Isıtıcı (Filamentin gerekli ve uygun ısıya ulaşmasını destekleyen parça)

Sıcak Tabla (Baskı midellemesinin yapıldığı zemin parçası)

Extruder (Baskının oluşması için filamentin eritilip, itilerek nozzle ucuna aktarıldığı bölge)

Nozzle (Sıcak filamentin baskı işleminde çıktığı noktadır)

Limit Switch (Endstop, durdurucu. Hareket işlemi bu anahtar üzerinden yapılır)

Güç Kaynağı (Yazıcıya enerji veren parça)

Anakart (Cihazdaki elektronik işlem hareketlerinin gerçekleştiği parça)

LCD Ekran ve Filament

3D Yazıcılar Maliyetli Mi ?

En çok merak edilen konulardan birisi de yazıcı cihazlarının fiyatları olmaktadır. Oldukça hassas ve kolay üretim desteği sunmakta olan modellerin fiyatları tercih edeceğiniz tipe göre değişiklik gösterecektir. Endüstriyel veya ev tipi modellerinde fiyatlar farklılık gösterecektir. Genel bir ortalama verilmesi gerekirse 3.000 tl ile 50.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Cihazlarınıza ekstra olarak koruma alarak uzun ömürlü bir hale getirebilirsiniz. 3D House Box firmasından her türlü modele ait ürünler bulabilirsiniz. Ender 3 ve Two Trees Bluner modellerinde ABS baskı için kullanabileceğiniz 3D Yazıcı Kabini seçenekleri de mevcut durumdadır.


ALIŞVERİŞ SEPETİNİZ
  • No products in the cart.
%d blogcu bunu beğendi: